Emülsiyon Sıvısında Kokuşmaların Nedeni Nedir, Nasıl Önlenebilir?
Emüsiyonda kokuşmanın en önemli sebebi bakteri üremesidir. Bu durum yetersiz bakım ve kontrolün doğrudan sonucudur. Ayrıca sisteme karışan yabancı yağların tank üstünü kapatarak alt bölümde oksijensiz yaşayan anaerobik bakterilerin artması koku oluşumunu hızlandırmaktadır.
Kesme yağlarının kokmasını önlemek için aşağıdaki işlemler yapılabilir;
- Sürekli biçimde konsantrasyonun kontrol edilmesi ve konsantrasyonu önerilen limitler içinde tutmak,
- pH değerini 8,5 üzerinde tutmak,
- Yüzey üzerini kaplayan yağı düzenli aralıklarla üst kısımdan sıyırarak almak- haftada en az bir kez
- Karteri çöp kutusu gibi kullanmadan, tankın içine bez, sigara vs. atmamak,
- Düzenli aralıklarla sistemi dezenfekte etmek,
- Makine çalışmadığı durumlarda emülsiyonu belli aralıklarla sirküle ederek havalandırılmasını sağlamak.